Какво реално е нужна да знаете за цикленето на паркетната настилка

parquet flooring

Обмисляте ли циклене на паркетната настилка? Естественият масивен паркет е едно от нещата, където създават най-голям уют в дома ви. Също така, паркета има много качествени топло и шумоизолационни качества и дори при сравнително грешна поддръжка, пак да има дългогодишен живот.

В случай, че искате ефективно да се запази в добро положение също, е важно да отделите определени грижи за естествения паркет. Несъмнено, ако искате да се случи точно това, паркета е препоръчително да бъде държан и в добро състояние, тъй като в противен вариант рискувате паркетната настилка не само да започне да изглежда демоде, но също така и да скърца, реално да се надува и да дразни Вас.

Защо точно е изключително важна редовната грижа на нормалния паркет?

Машинното циклене на паркет е важно, ако имате желание да запазите красивия цвят на паркета, също така и цялостта му. Естественият паркет е ценна настилка, която лесно е в състояние да заприлича на нова. Но какво точно стои зад термина машинно циклене и какво е нужно да разбирате за него?

Цикленето на паркетната настилка е почистване на естествения паркет от стария лак, което премахва и всички зацапвания, неравни места, драскотини и вдлъбнатини по него. Така старата настилка се обновява, без да трябва да бъде подменена, това ви спестява пари, време от деня и други скъпи ресурси. Цикленето се прави със специфични паркето-шлифовачни машини, на които се слагат най-различни типове шкурки, които отстраняват горната част на паркета.

Ако също настилката ви е доста амортизирана и повредена, може да се наложи демонтаж, изчистване и основно пренареждане на паркетните плочки, като в процеса е възможно да потрябва да закупите нови такива, при вариант че някои от старите се за премахване.

Заложете на бързо лакиране на паркет от Ciklene, ако имате нужда от това

По-голямата част от професионални компании за циклене на паркетната настилка разполагат с абсолютно всички необходими материали за подмяна на стара настилка с чисто нова, ето защо няма да бъде нужно вие да се занимавате с намирането на чисто нови паркетни плочки.

След цикленето на паркета, празнините се пълнят със стърготини и безцветна смола. Накрая се полага лак, като ако имате желаене, паркетът е възможно да бъде байцван или боядисан в съвсем друг цвят.
Понеже цената за машинно циклене на паркетната настилка са различни в пряка зависимост от облика на паркетната настилка, подредбата му и материалите, с които ще бъде третиран, препоръчително е да извършите предварителна консултация с фирма.
Редовната грижа за вашия естествен паркет е важна, защото това е инвестиция в една от най-правилните видове паркетни настилки, които може да имате в жилището си. Независимо дали става дума за паркет, който е в жилището ви от много години насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е съществен елемент от дългия му живот.