Как да вземем хубав преносим компютър – наръчник за начинаещи

laptopПоради неоспоримия факт, че новите технологии нон-стоп се усъвършенстват, броят на хората, които избират да си вземат мощни лаптопи вместо стационарни се увеличава драстично. Едно от главните плюсове на преносимите компютри е тяхната мобилност, която им дава възможност без проблеми да бъдат пренасяни навсякъде. А те са перфектния избор за тази част от населението, които са нон-стоп преместване, а освен това и не заемат толкова много място вкъщи като настолните.

Подборът на най-подходящите геймърските лаптопи дори може спокойно да стане невъзможна мисия за начинаещите в горепосочената конкретна област. Самата истина е, че на пазара се въвеждат все повече и най-разнообразни модели и марки, с много разнообразни функионалности.

Но пък как да си изберете 1, отговаряйки изцяло на вашите желания?

Изберете с колко пари ще разполагате. Изберете рамка на цената и така ще намалите кръга от опции на вашия избор. Може да си закупите приличен лаптоп на крайна цена от осемстотин до 1000лв., но ако искате несъмнено здрава конфигурация ще е хубаво да си отделите и приготвите 2 или пък три пъти повече за нея.

Най-главното нещо в избора ни на стабилен преносим компютър е видео картата. В идеалния случай вие сами ще искате тя да бъде външна и със собствена рам минимум 1GB. При абсолютно никакви причини не купувайте лаптоп с вградена видео карта, защото тя просто няма да може да поддържа по-тежките игри, и вие единствено ще си пръснете финансови средства напразно.

Другият важен елемент е процесорът. В чудесния вариант ще пожелаете той да бъде поне 2.5 GHz двуядрен, даже и 4-ядрен процесор. Cpu-то задава скоростта на зареждане на вашия преносим компютър. Запомнете това: ако по-висока е GHz, толкова по-добре. Обикновено вие бихте избирали измежду Intel или AMD, а това са най-качествени създатели на CPU-та.

Също така е добре да обърнете внимание с точно колко памет се предоставя харесания от вас хубав преносим компютър. Най-хубаво е да е с минимално 4 Gb, но ако е с шест, 8 или дванадесет ще е най-правилно. Колкото повечко памет разполага вашия собствен лаптоп и мощна карта на видеото, толкова по-гладко ще вървят любимите ви тежки игри.

И ако следвате тези главни инструкции бихте могли да откриете и закупите най-добрия преносим компютър за игри, изцяло съобразен с нуждите ви и бюджет.

Сайта ни: https://www.sravni.bg